Fredagsgott!

Äntligen börjar fredagsmyset!!!
Björn har precis kommit hem från en heldag på jobb och verkstad där han meckat bil. Nu blir det soffmys resten av kvällen, eller ja det som är kvar av den.....

Så gott!


Glassbilen

Äntligen fredag och helg!!

En fredag i månaden kommer glassbilen till oss och idag var det dags! Kikade i frysen och insåg att vi nog behövde ha lite :)
Jag får ett sms när det är 15 minuter kvar tills den kommer, så när det kom gjorde jag och Felicia oss klara och gick ut för att vänta in den.
Medan vi väntade tog vi ett varv i trädgården och spanade i rabatterna. Ännu fler lökar hade kikat upp och kiwiplantan vi satte i höstas har fått gröna skott!! Vi trodde knappt den skulle överleva vintern.

Till slut kom iaf glassbilen och nu ligger glassen i frysen! Men nu blir det nog lite mellis, glass till mig och något lite nyttigare till Felicia!! :)

Så här glad är man när man väntar på glassbilen!!


Felicia älskar böcker!

Felicias favorit just nu är ju djur, men tätt därefter kommer böcker. Eller rättare sagt allt som går att bläddra i böcker, tidningar, kataloger ja allt. Största favoriten är pixiböcker och "badböcker", såna med tjocka plastade skummgummisidor för de är så lätta att bläddra i. Och än så länge har hon faktiskt inte rivit sönder en enda bok, hon bläddrar och tittar och öppnar och stänger. Och skulle det vara ett djur på en sida brister hon ut i ett glädjetjut! :)

Så här ser det ut när Felicia plockat ut alla böcker(favoritsysslan!!), och läst dom. Jag undrar hur många ggr. per dag man plockar upp dom :)


Veckans app!

Veckans app!
Jag vet att många av er redan känner till den men vill iaf tipsa om den, för det är ett av mina nya favoritspel: Rumble!

Rumble tycker jag är kul nu när man lite smått börjat ledsna på Wordfued. Fortfarande ett spel där man bygger ord, men det blir inte lika långdraget.

Vill ni spela med mig så kommentera med ert användarnamn här nedanför. Jag spelar gärna! :)


Babysång!!

Idag har vi varit på babysång på Kulturskolan.
Vi har en lärare som heter Birgitta och hon är så bra, rekommenderar det verkligen för er som har barn. Vi har gått där sen Felicia var 3 månader och hon har älskat det från första stund!

Idag var vi tyvärr inte full styrka men vi körde på ändå. Felicia vill ju inte direkt sitta still hela tiden så hon tog en upptäcktsfärd och testade både pianot och trumman. Hon fick även med sig lilla Tuva på sina upptåg :).
En utav Felicias favoriter är när Birgitta tar fram såpbubblorna, det är en utav få sakerna som får henne stilla. Annars älskar hon oxå när Birgitta tar fram olika gosedjur som vi sjunger om.
Djur är verkligen favoriten och nu kan Flizan härma både katt, hund och ko. Iaf på sitt eget sätt, stora tjejen!

Dagens babysång i bilder:


Shopping och ÖF!

Gårdagen bestod för mig och Felicia av en tur in till Katrineholm.
Där träffade vi mamma och vi lunchade och gick en vända på stan. Hittade lite smått och gott bl.a. två fina bodysar på den nya klädaffären för barn forkids på Drottninggatan. De hade mycket fint och det jag köpte var billigt! Rekommenderar att kika förbi där om ni inte gjort det! Köpte även ett par galonvantar till Flizan(tyvärr inte den färgen jag ville ha men det var den enda som fanns) som hon kan ha när hon är ute i trädgården och kryper.
När vi ändå var på stan passade vi på att ta en promenad till biblioteket och hämta ut boken som Felicia fått av BVC eller om det är kommunen. Den var fin!

Efter stan tog vi en sväng förbi öppna förskolan där Flizans kompisar med mammor var. Där blev det sång, fika och lek. Mycket trevligt!

Kvällen blev bara hemmamys med pappa och vi provade en ny maträtt med bl.a fläskkotletter och pasta, det var gott!!

Lite inköp:


Våran hus-igelkott

Björn hittade en liten igelkott när han var ute ikväll. Men den blev så rädd att den rullade ihop sig. Undrar vilken ände som är fram?! :)

Alltid lite kul med liv i trädgården!


Dagens app!

Fick ett superba tips av syrran som jag måste dela med mig av: Flatwallet!

En app där man kan skriva in sina klubbkort till massor av affärer(uppdateras med fler hela tiden). Äntligen slipper man springa runt med en supertjock plånbok full med bara en massa kort. Eller riskera att glömma sina kort hemma och missa poängen. Komma ihåg mobilen räcker :).

Nu har jag skrivit in så gott som alla mina kort och det ska bara testas i handeln!


Äntligen vår vid entrén!!

Ikväll medan Björn var på fotbollsmöte passade jag och Flizan på att gå ut och plantera blommorna vi köpte i fredags.

När jag kom till handelsträdgården hade jag bestämt mig för att köpa påskliljor att planer ute men sen när jag kom dit hade de ju så mycket annat fint så det blev lite ändrade planer.
Hittade penseer och lite annat som fick hamna i planteringen istället.
Jag tror nog planteringen blir rätt bra bara växterna fått rota och bre ut sig lite. Dekorerade den även med lite fina betongsaker som mamma har gjort.

Däremot kunde jag inte skippa påskliljorna helt så de fick en egen plats på trappan istället :).

Äntligen ser det lite välkomnande ut vid entrén igen, var skapligt trött på den gamla ljungen!!

Dagens vårtecken: En ny liten blomma som tittat upp i gräsmattan!


Grillpremiär!!

Sitter just nu och njuter på soldäcket. Har precis ätit en glass i solen.

Idag har varit en mysig hemmadag, Felicia vaknade som vanligt tidigt men ändå senare eftersom vi ställt om klockan i natt. Så vi får se hur läggningen går nu när vi ligger en timme fel.
Vi har mest tagit det lugnt och ätit en supergod lunch. Vi skulle ha grillat i flera dagar men det har bara kommit saker emellan. Så nu tog vi tag i det och invigde grillen med hjortskivor, grillost och varm potatissallad med fetaost. Så gott!! Var skönt också att grilla på dagen för då kunde vi sitta ute och äta. Är lite kallt än på kvällen! :)
Efter maten har vi varit ute i trädgården och planerat lite. Vi har en del planer till sommaren både stora och lite mindre, så idag har vi mätt och räknat på lite kostnader. Det kommer bli så fint när det blir färdigt!! Om man nån gång blir färdig i en trädgård?! Tror inte jag kommer bli det iaf, jag vill ha så mycket!! :) Det är tur att man kan drömma lite iaf.

Felicia spanade in krokusarna när vi var ute!


Bad och mysfika!

Igår blev en låång dag!!!

Björn och jag delade på oss redan på morgonen. Han skulle ut i skogen och hjälpa sin pappa att hugga ved. Så jag och Felicia tog bilen och begav oss till Flen för att träffa min syster och hennes kusiner.
Vi åkte till badhuset och hade mysigt. Det är ju så väldigt barnvänligt där så Felicia kunde gå runt lite själv i den lilla lagunen och leka. Hon älskar ju vatten så hon tyckte att det var så kul!

Efter badmyset bar det vidare. Blev ett oplanerat fikamys med min fina Emma. Så kul och träffas! Vi hittade lite godsaker på sultans att äta på.

Sen blev vi upphämtade av Björn och vi åkte vidare mot Vingåker. Björn åkte till pappas verkstad och jag och Flizan till mina föräldrar där Flizans andra kusiner var och lekte. Så där blev det fullt ös en bra stund. Det var menat att vi inte skulle stanna så länge men eftersom det strulade på verkstaden för Björn så blev det sen natt innan vi var hemma.
Eftersom vi sen ställde om klockan inatt så är man lagom trött idag.

Några bilder från mysfikat!!

 


Vårpromenad!!

Den här dagen var tidigaste morgonen hittills. Felicia bestämde att det var morgon och dags att gå upp redan halv sex, innan klockan Björns klocka ringde.
Jag hoppas innerligt att hon inte ställer om klockan när vi gör det imorgon natt! :)

Men tidig morgon betyder ju oxå att man får lite mera gjort, så jag satte fart och städade en del för det behövdes! Har även börjat lite smått att plocka undan Flizans första bebisleksaker som hon inte använder längre, så det fortsatte jag oxå med.

Även idag blev det utelunch på soldäcket! Hur härlig är inte våren?! Kan bara inte få nog av den. Solen gassade så skönt, och Felicia tyckte att det var varmt så hon sparkade av sig strumporna nästan direkt. :)

När Björn sen kom hem blev det solglasögonen på och ut på vårpromenad, t.o.m. jackorna fick stanna hemma.
Vi tog en vända till barnloppisen, men vi hittade inte så mycket. Men två jackor till Flizan blev det iaf. Sen traskade vi vidare och på vägen hem gick vi förbi trädgården och handlade lite nya uteväxter och jord. Så här ska de planteras i helgen!!

Nu ikväll blev det soffmys med god mat som min älskling lagat. Folieinbakad harr med kokt potatis och romsås.
Nu blir det kladdkaka!! Mums!!
Godnatt allesammans och ha en solig trevlig helg!

Dagens vårtecken: En humla som surrade förbi utanför fönstret!!

Den här dagen i bilder:


Premiär för utomhuslunch!

Idag är det torsdag och torsdag är lika med babysång!! Det har varit morgonens äventyr.
Sen när vi kom hem vilade vi oss en liten stund innan det blev vårpremiär med lunch på soldäcket. Så himla skönt! Solen gassade ordentligt. Vår! Glömde förresten att jag och mamma såg ett nytt vårtecken igår, första citronfjärilen!
Nu blir det till att ta vara på energin från solen och få lite gjort här hemma medan huset står på vädring, vårluften vill vi ha in!!


Träningsmatch Floda-Baggetorp=Vinst!!!!!

Onsdagskvällen spenderade vi på Hälleforsnäs grusplan. Det var dags för träningsmatch mellan Floda och Baggetorp och den här gången skulle Björn också vara med.
Så jag packade in Felicia i bilen och åkte och hämtade upp Louise och Farmor Ingrid. Vi var för övrigt typ den enda publiken :).
Men värt var det att åka för på första gången på länge blev det vinst till Floda med 4-0. Det var glada grabbar som gick av planen kan jag säga, så glada att den lilla publik vi var fick vågen :).
Den här vinsten var killarna verkligen värda, så nu hoppas vi att det håller i sig!

 


Tuna park med mormor!

Igår onsdag tog Felicia en väldigt kort, men dock ändå en sovmorgon. Sen bar det upp för lite legolek innan vi åkte iväg med mormor till Eskilstuna.
Där var vi en sväng till sjukhuset, sen åkte vi till barnens hus för att kika på bilbarnstol börjar bli dax att byta bort babyskyddet. Men har ingen aning om vad vi ska välja nu, någon som har erfarenhet av någon modell?? Ska man ha en enbart bakåtvänd eller en kombinerad??
Till slut gav jag upp och vi åkte ut till Tuna park istället. Där shoppade vi lite kläder till Felicia bl.a. och jag blev bjuden på lunch av mamma. Passade på att äta en pizza eftersom det inte blir det särskilt ofta sen Björn blev glutenintolerant. Även Felicia fick smaka lite av pizzakanterna och det var poppis!!
Efter lunchen hittade vi ett "tivolirum" med massa karuseller i, där fick Felicia vara en stund och var överlycklig. Även om de inte rörde sig, man får vara glad så länge man inte behöver stoppa i några pengar :).
Det blev en väldigt mysig dag!


Massor med post, bara till mig!!!

Jag var nyss ute och hämtade posten, alltid lika kul men väldigt mycket roligare när man fyller år och får så här mycket fint i lådan!!!!
Flera kort och ett paket! Ni är så snälla!!! Riktigt bortskämd blir jag :)
Tack!!!!


Bra start på 25årsdagen!

Då var man ett år äldre!! Eller är det bara en dag? :)

Morgonen har börjat kanon, Björn gick upp tidigt och begav sig iväg till jobbet för första gången på en vecka, innan han gick talade han om att det hade snöat igen. Mindre kul, vill ha vår på min födelsedag!!
Felicia sov sen några minuter längre än vanligt, efter ett tag började hon prata där inne och jag hör att hon prasslar med något. Låg länge och funderade över vad det var hon fått tag i, för det ska inte finnas nånting hon kan nå. När jag sen kommer in står hon ju och prasslar med ett paket! Pappa och Felicia har varit i farten :). Öppnade det och fick en superfin bok, som precis handlar om mig och Felicia.
Det handlar om en liten Björn som inte gör som sin mamma säger riktigt men när den till slut lyssnar blir allting bra! :)

Nu blir det lite morgonmys innan dagen fortsätter!


Bara en vanlig måndag!

Den här dagen har varit ganska lik de andra. En vanlig måndag helt enkelt :).

Tidig morgon och sen bara en massa hemmagöra. Björn har varit hemma idag med men verkar nu vara så pass pigg att det blir jobbet för honom imorgon! Så då är vardagen tillbaka igen :).

Idag har jag varit dålig med kameran men en liten bild blev det på Felicias och pappas duplokonstverk :)


Måndagslista!

Idag måndag är jag glad för att:
- jag har en dotter som är en total solstråle så gott som hela dagarna!
- jag har världens finaste familj som alltid finns för mig!
- våren är på ingång med stora steg och det är min favoritårstid. Man blir automatiskt både piggare och gladare!
- imorgon fyller jag 25?! Klart jag är glad för det, annars skulle jag ju inte vara i livet där jag är nu.
- min älskling har idag friskförklarat sig själv och tänker gå till jobbet imorgon, äntligen kanske vi kan få vara lite friska :)

Jag skriver den här listan som ett svar på en utmaning av en tjej som har en trevlig blogg att följa: http://hannarunesdotter.vimedbarn.se/ och självklart även för min egen del, för att få lite positiv energi en måndag istället för måndagsångest. Superbra ide!


En sån här vill jag vinna! =)


Jag är med och tävlar om en sån här!! =)

Vill du oxå vara med klicka på bilden eller gå in på: http://nilssonpettersson.blogg.se/2012/march/vinn-en-wigglekart.html Denna fina wigglekart finns i flera färger, kika på www.minimango.se


Söndag!

Gårdagen började klockan 5:55 i morse när Felicia bestämde att det var morgon. Efter en liten stund tog jag och Felicia oss upp så att pappa kunde sova vidare eftersom han fortfarande var krasslig.
Vi gick upp och slog på teven och till Felicias stora lycka var det Tom och Jerry på teven, Kisse!!!

image description

Förmiddagen spenderade vi hemma och tog det mest lugnt, men sen efter lunch begav vi oss ut en sväng. Björn sopade lite grus efter all sandning i vinter och jag grejade lite med växter i trädgården. Hittade även lite lökar som slagit ut. Vår!! Medan vi grejade kröp Felicia runt och jagade en boll. Det var första gången hon var ute och lekte på riktigt och hon verkade gilla det.
image description

image description

Framåt kvällen var det dags för Björns första träningsmatch som han ju tyvärr inte kunde vara med på. Men titta blev det iaf. Jag och Flizan blev hämtade av Flizans farmor sen begav vi oss in till grusplanen på backavallen. Väl där träffade vi också Louise. Komiskt nog hade hon och Felicia matchat sina kläder dagen till ära, de var så fina i sina pippitröjor och vita täckvästar!
image descriptionimage descriptionimage description
Matchen gick tråkigt nog inte så bra, men som tur var så var det ju bara en träningsmatch. Nya tag till nästa!

 


Mormor och Morfarsgos!

Idag har vi spenderat dagen hos Flizans mormor och morfar. Pappa och Björn grejade lite och jag och Felicia umgicks med mormor.

Felicia var helt överlycklig över att få träffa sin favorit, katten Hugo!! Hon skrattar och ropar så fort hon ser honom, vilket inte direkt gillas av Hugo som helst håller sig utomhus när hon är där.

Jag passade på att ta ett varv på vinden och kika runt bland mina gamla saker som finns kvar där. Fy vad man sparar! Blev en hel kartong till loppis, en del att slänga men hittade även en hel del fynd. Flizan fick hem lite diverse leksaker bl.a. min gamla bobbycar. Så nu har hon nått att åka runt på!

Framåt kvällen blev det supergod middag med en variant av ugnsstekt kassler. Och Felicia hann även gosa med morfar.

Nu är vi hemma igen och det är snart dags för sängen, här blir det ju inga sovmorgnar även om det är helg! :)


Felicia och hennes framsteg

En utav Felicias nya favoritleksaker är lära-gå-vagnen, med lite tyngd i vagnen så går hon nu jättebra med den.
Hon börjar även kunna stå kortare stunder själv, särskilt om man lurar henne lite för hon är lite rädd fast att hon egentligen kan.
Annars så är det lite nya ord på gång, hon härmar i princip allt man säger i hennes egen version men det största framsteget är nog tack, tack som hon säger varje gång hon ätit.

Titta jag kan ta mig fram själv!! :)


Hemmamys hela dagen!

Idag har vi haft en hel hemmadag med lite mys och lite vardagsmåsten.

På eftermiddagen gick vi ut en sväng hela familjen för att Björn skulle få lite luft och vi ändå behövde hämta in ved, då passade vi på att ta ett varv i trädgården och kika lite. Vi hittade massor utav nya lökar som kommit upp sen sist och så spanade vi in bästa grenen till Felicias nya gunga som vi köpt.

Ikväll skulle jag egentligen varit iväg på tjejkväll och Björn på lagfest men p.g.a. diverse sjukdomar är vi båda hemma. Så det blir fredagsmys i våran egen soffa!

Dagens bus!1:
Felicia hittade toarullen och drog ut bra många varv innan pappa hann komma och stoppa henne. Hann tyvärr inte få någon bild!

Dagens bus!2:
Felicias favorit diskmaskinen stod på glänt, så där var Jon snabbt framme och klättrade upp på luckan....


Pelargonerna gillar också våren!

Pelargonerna som jag klippte ner för någon vecka sen börjar redan skjuta skott. Även krukväxterna tycker om vårsolen. :)

Skulle även behöva ta tag i all vårsådd som ska göras bl.a. allt som ska försås till vårat trädgårdsland som vi ska gräva upp till sommaren. Men det får bli när Björn piggat på sig lite mer!


Dagens bild!

Vårar lilla busfrö är i farten. Igen! Högt som lågt! Men mest lågt än så länge....
Men hon är iaf en glad liten tjej :)


Öppna förskolan-premiär!

Nu är lunchen avklarad efter en trevlig förmiddag.
Felicia började med att hoppa på pappa så fort han kom upp ur sängen, sliten som han är av sjukan tog han sig iaf ork och läsa en liten bok med Felicia. Lycka!
Sen fick pappa lite lugn och ro här hemma för jag och Flizan begav oss till öppna förskolan i Katrineholm. Där mötte vi upp Linda, Emelie och Therese med sina små sen var det ös som gällde!!
Felicia var högt och lågt och lekte med alla leksaker så mycket som det bara gick. Hon smet också i väg på ett antal upptäcksfärder på egen hand, våran tjej är inte rädd hon. Inte tittade hon efter mamma en enda gång.
Det blev också en paus för lite babysång, och de gillar ju Felicia så det var populärt. Efter sången blev det fika och sen ännu mera bus.
Så efter en lång förmiddag har jag nu en utslagen hjälte som ligger och sover på pappas mage, lika utslagna båda två! :)


Tidigt morgonmys!

Flizan och jag har just nu lite morgonmys framför teven så mamma får vakna till lite :).
Men att gå upp halv sju börjar bli en vana nu.....


Felicia älskar djur!

Felicia har kommit på det här med djur. Hon verkligen älskar dem! Så fort hon ser ett så brister hon ut i ett tjut och skrattar med hela ansiktet.
Hennes favorit just nu är katter eller ksss som hon säger, vi gick förbi en låda med lejon inne på Åhléns och det var också ksss tyckte hon :)

Annars så heter de flesta djur kisse. Igår morse när vi satt i och åt frukost skrek hon plötsligt "KISSE!!!" och pekade, då satt det en skata utanför fönstret :).

Kul iaf att hon intresserad sig för djur, synd bara att bi aldrig kommer kunna ha några. Med två föräldrar som är allergiska får hon gosa lite extra med farmors fiskar och kaniner. Och mormors katt.

På tal om katt så är hennes nya favorit även Talking Tom. Hon satt förut ikväll och bara pratade med honom hur mycket som helst och bara skrattade. Så det spelad uppenbarligen ingen roll om det är riktiga djur eller inte! :)

Dagen till ära fick hon oxå sin först pixibok av mormor och självklart var det en katt på framsidan. Den har varit populär ikväll kan jag säga!


Flizans nya solglasögon

Här hemma har vi skjukstuga igen. Igår kom Björn hem ifrån jobbet med magsjuka. Mindre roligt. Än så länge har jag och Felicia klarat oss men vi får väl se. Felicia är lite smått kinkig ändå, för hon har fyra tänder på gång. Så totalt nu åtta.

Jag och Felicia tog oss iaf in till stan en stund idag för i h träffa mormor en sväng och gå lite på stan.
Blev inte så mycket inhandlat mest lite saker till min sjukling men hittade också solglasögon till Felicia som jag var ute efter. Hon behöver ha nått att ha på sig på promenaderna i solen. Efter lite letande hittade jag två par, och kunde inte välja så hon fick båda två! :)


Våren är här!

Sitter nu på soldäcket och bara njuter av den härliga solen och våren som har anlänt. Har dörrarna till huset öppna på full vädring och Felicia och jag har precis tagit en skön promenad.
När vi kom hem från promenaden passade vi på och titta till trädgården lite för att se om den vaknat något efter vintern.
Vi hittade massvis av lökar som börjar kika upp, nya skott på kastanjeträdet som vi planterade i höstas och mycket andra skott på olika buskar och blommor. Kul att se resultat av allt jobb vi la ner i slutet av sommaren. Det är det som är så härligt med att äntligen ha en egen trädgård!!

 

 


Bebismys med Felicias lillkusin!

Idag söndag har hela familjen varit och hälsat på Felicias nya lilla kusin. Sötaste Charlie. Björn har ju numera blivit stolt farbror! :)
Jättestor liten kille, men fy vad fort man glömmer hur små de är. Det är ju inte länge sen våran lilla skrutta var så där liten men ändå blev man stel som en pinne när man fick Charlie i knät :).

Kvällen har jag och Felicia spenderar själva medan Björn har tränat fotboll då passade vi på o fota oss lite!


Andra festen: Lina och Marcus 25 x 2= 50 årsfest!

Efter en eftermiddag i Mariefred begav vi oss vidare mot nästa fest. På vägen lämnade vi även Felicia hos sin Farmor och Farfar där hon skulle få sova för första gången( vilket gick jättebra). Väl framme i Vingåker var det dags att fira Lina och Marcus som båda nyligen fyllt 25. När vi kom fick vi god mat och melodifestivalen var i full gång. Tiden bara rann iväg och det blev en superkul kväll med mycket skratt, dans och roligheter.
Klockan hann bli halv fem imorse innan vi var hemma och i säng! Vet inte när jag var vaken så länge senast.

Lite mingelbilder från festen:


Första festen: Martin 40 år!

Igår var det kalas och fest dagen lång!!

Vi började eftermiddagen med att bege oss till Mariefred och fira syrrans man som precis fyllt 40. En jättetrevlig fest med trevligt folk och mycket god mat!

Lite bilder från kalaset med bl.a. födelsedagabarnet!


Felicias garderob

I fredags fick vi äntligen hem Felicias nya garderob som vi skulle ha köpt ända sen vi flyttade hit. Men nu är den iaf äntligen hemma, det är en hensvik ifrån Ikea, samma märke som hennes skötbord så nu blev det så fint i hennes rum!


Morgonmys!!!

Morgonmys med frukost på sängen efter en sen natt. Man får passa på när vi är ensamma hemma.

Men vi saknar våran lilla tjej så vi ska snart åka och hämta henne. :)


Fredagsmys!

Igår fredag vad jag o Flizan mest hemma på dagen. Sen när Björn kom hem åkte vi över till Flizans farmor och farfar för myskväll. Där blev det massor med bus och god mat. Felicia skulle också få vara där lite extra för att vänja sig lite till ikväll, för då ska hon för första gången sova borta utan mamma och pappa.

Idag blir det födelsedagsfest gånger två för tre som fyllt år, så det blir fullt upp hela dagen, trevligt!

Lite fredagsmysbilder:


Veckans bild!!

Hade lite hjälp häromdagen när jag skulle sortera tvätten......
Jag plockade i korgarna och hon ur, sen la hon i nått helt annat. Det är ett under att inget blev färgat den dagen!
Men en glad hjälpreda hade jag iaf! :)


Recept på medelhavsbiffen!

Fick önskemål om receptet på medelhavsbiffen från igår så här kommer det:

Cirka 4 port.

Blanda 400 gram köttfärs med 1 ägg och 1 vitlöksklyfta.
Salta och peppra.
Platta ut smeten alternativt gör biffar i en varm stekpanna med lite olja i.
Stek och vänd till det är genomstekt.
Häll på matgrädde( allt från 2-5 dl beroende på hur mycket sås man vill ha), lite soja, en smulad buljongtärning och ev. lite vatten. Om man vill kan man reda av med lite mjöl men det brukar inte vi göra.
Låt puttra en kort stund, häll sen över 200g hackad fetaost och 2 hackade tomater. Rikligt med timjan.
Låg koka ihop på medelvärme( ej för varmt då smälter fetaosten bort) under lock i ca 7-10 min.

Servera med klyftpotatis i ugn, även här brukar jag strö på lite timjan.

Smaklig måltid!!!


Medelhavsbiff

Dagens måltid!: Medelhavsbiff med klyftpotatis. Innehållande tomater och fetaost. Mums!!!!


Babysång, vårtecken och storhandling.

Felicia vaknade idag av Björns klocka så ingen sovmorgon här inte!! :) hon kanske kände på sig att det idag var dags för babysång!! En utav Felicias favoritstunder på veckan.

Babysången gick bra hon sov hela vägen in på golvet, men bara hon slog upp ögonen och såg vart vi var så vaknade hon med ett leende. Nyvaken som hon var satt hon still i mitt knä i fem minuter sen var det fullt ös. Minst och vildast! Men då var ju allt som vanligt! :)

Efter sången tog jag och Linda en promenad runt åsen, lite blåsigt men ändå skönt. Vi såg dagens vårtecken: sopmaskinerna!

Sen rullade jag och Felicia vidare till Coop och storhandlade, där invigde vi barnsitsen i vagnen istället för bebisvagnarna. Det gick bra även om det blev lite slagsida ibland. :)

Väl hemma hade jag hjälp i kylen när jag plockade in alla varor, Felicia hittade en kiwi att gnaga på!

Nu är lunchen avklarad och vi längtar tills pappa kommer hem.

Så här glad blir man när man hittat en kiwi i kylen, där man egentligen inte får vara.....


BVC-avslutning

Den här dagen började cirka halv sju då Felicia tyckte att det var dags att gå upp. Gick upp och skulle slå på teven, men då var våran boxer död så det blev inget tvtittande. Blev lite morgonmys med Felicia och sen bar det av till BVC för avslutning på föräldragruppen. Lite diskussioner, sång och lite fika blev det. Flizan var som vanligt mer vild än tam och lekte pajas. Tur att hon håller humöret uppe iaf!! :)
Efter BVC gav vi oss ner på stan till leksaksaffären för några små inköp åt syrran. När vi ändå var där blev det lite till Flizan oxå, en miniboll ( hon lekte med en hos syster som hon bara älskade) och även en liten vattenflaska( hon gör inget annat än och jagar pappas här hemma).

Nu är det snart dags för lite lunch när Felicia vaknar upp i babyskyddet.

Dagens inköp:


Popcorn!!!!!!

Finns det nått godare snacks än popcorn?!?!? Det är ju bara sååå gott. Så nu blev det lite vardagslyx efter en lång dag. En stor skål till mig!! Blir nog lite över till imorgon oxå.....


Pappamys!

Felicia älskar sin mystid med pappa. Det spelar ingen roll om det är fruktstund framför teven eller sova i pappas famn, bara hon får vara med sin älskade pappa!! :)

 


Flizan hos farmor och farfar!

Flizans favoritsyssla när vi är hos farmor och farfar och hälsar på :)
Väldigt spännande!!

 


Babysim!!

Gör ett första testinlägg i min nya blogg. Har länge varit sugen på och börja skriva men nu med nya telefonen har jag äntligen tagit tag i det, då jag inbillar mig själv att det ska vara smidigare nu.

Dagen har idag bara bestått av hemmamys med Felicia. Som idag än så länge kan lägga till två bulor i samlingen. En när hon lyckades trilla ur sängen i morse och nyss nummer två när hon skulle leka tittut med sig själv i spegeln.

Kvällen när Björn kommer hem kommer bestå av mera mys med babysim, Felicias favorit!!
Så här fin är hon i sin nya baddräkt! :)

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0